Terug naar startpagina genealogie POORTMANS @

Home Contact Info Sitemap
Parenteel Geschiedenis Verspreiding Naam Onderzoek Links Varia Nieuws


Genealogie
Referenties
Siteontwerp
Links: Genealogie

Op deze pagina vindt u een overzicht van links naar interessante sites i.v.m. genealogie.
De links zijn onderverdeeld in de volgende rubrieken:

 • genealogie algemeen
 • genealogische verenigingen
 • bronnen
 • geschiedenis
 • heemkunde
 • archieven
 • genealogie software
 • zoeken op het internet


 • Bij elke link is een korte beschrijving van de betrokken site opgenomen. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt.


  Genealogie algemeen
  Geneaknowhow
  Geneaknowhow.net is een door Hein Vera en Herman de Wit ontwikkeld en onderhouden internetplatform. Het doel is het bieden van ondersteuning bij genealogisch onderzoek in de brede zin van het woord. De bezoeker kan op gespecialiseerde sites gericht op zoek naar informatie. In de komende jaren zal geneaknowhow.net verder als kenniscentrum uitgroeien. Alle beschikbare gegevens op het domein zijn vrij toegankelijk; reclame-uitingen worden vermeden.
  URL: http://geneaknowhow.net/index.html

  Genealogie in BelgiŽ
  Deze pagina is een realisatie van VVF-Genealogie & Computer en beoogt een gids te zijn voor de genealoog die zoekt naar zijn voorouders in BelgiŽ. U vindt er zowel algemene als concrete en praktische informatie die u behulpzaam kunnen zijn in uw onderzoek. Achter deze link vindt u meer info over VVF-tijdschriften, publicaties, bijeenkomsten, diensten en projecten. VVF-Genealogie & Computer is de computerafdeling van de Vlaamse Vereniging voor Familiekunde.
  URL: http://users.skynet.be/sky60754/genealbe/index.htm

  Genealogie Pagina
  Nederlandse genealogische startpagina met talrijke links.
  URL: http://genealogie.pagina.nl/

  Genealogie StartinbelgiŽ
  Belgische genealogische startpagina met talrijke links.
  URL: http://genealogie.startinbelgie.com/

  Stamboompagina Nederland
  Nederlandse genealogische startpagina met talrijke links.
  URL: http://www.stamboompagina.nl

  Wazamar - Genealogie in de Nederlanden
  Deze website biedt een dienst aan de beginnende of gevorderde genealoog en is niet commercieel. Hier vindt u de volgende rubrieken: familienamen in de Nederlanden, familieverenigingen in de Nederlanden, familiewapens in de Nederlanden, emigranten uit de Nederlanden, heraldiek in de Nederlanden, een genealogisch vademecum en verwijzingen op internet.
  URL: http://www.wazamar.org/indexgen.html
  Genealogische verenigingen
  Actagena - Werkgroep Familiekunde in Oost-Brabant
  De werkgroep Familiekunde in Oost-Brabant heeft bijna alle genealogische gegevens van 1574 tot 1900 van de parochies tussen Leuven, Aarschot, Diest en Tienen. De voornaamste doelstellingen van deze werkgroep zijn: het toegankelijker maken van historische bronnen, het ter beschikking stellen van nauwkeurige, betrouwbare familiegegevens en het beschermen van de oude registers. De werkgroep heeft nu meer dan 20 parochieregisters overgebracht in een databank die meer dan 140.000 akten, kompleet met alle bijkomende gegevens bevat.
  URL: http://www.actagena.org/#overzicht

  VVF - Afdeling Mechelen
  Homepage van de Vlaamse Vereniging voor Familiekunde, afdeling Mechelen. Met agenda, de volledige inventaris van de bibliotheek, info over de computerwerkgroepen lijst van diverse werken die bij de vereniging te verkrijgen zijn.
  URL: http://members.tripod.com/~marcverlinden/vvfmechelen/

  VVF Merksem
  Site van het Nationaal Centrum voor Familiegeschiedenis van de VVF. Bevat veel praktische informatie, een overzicht van uitgaven door de VVF en het centrum zelf en een opgave van het uitgebreide aanbod aan parochieregisters, microfilms, bidprentjes, overlijdensberichten, krantenknipsels, kwartierstaten, handschriften, genealogieŽn, kiezerslijsten, tijdschriften, databanken en fondsen.
  URL: http://www.vvfmerksem.yucom.be/inhoud.htm
  Bronnen
  Ariadne
  Informatiesysteem met genealogische bestanden, gestructureerd in een gebruiksvriendelijk menusysteem van de afdeling Genealogie & Computer van de Vlaamse Vereniging voor Familiekunde (VVF). Dit systeem, aanvankelijk bedoeld als een consultatie-instrument ten behoeve van de bezoekers van de erkende genealogische centra van de VVF tijdens de openingsuren van de leeszalen is nu raadpleegbaar op het WWW. Paswoord vereist!
  URL: http://connect.to/ariadne

  Digitale Bronverwerkingen Nederland en BelgiŽ
  Onderdeel van Geneaknowhow. De digitale bronbewerkingen die u hier aantreft zijn integrale bewerkingen van bronnen die voor genealogisch onderzoek van belang zijn. Naast bewerkingen die online op internet en op bulletin board systems (bbs) te raadplegen zijn treft u ook overzichten aan van bewerkingen die zijn uitgebracht op diskette en cd-rom. Op de pagina's van Digitale Bronbewerkingen treft u geen resultaten van genealogisch onderzoek aan.
  URL: http://geneaknowhow.net/digi/bronnen.html
  Geschiedenis
  Heemkunde
  HAGOK
  Met zijn 600 leden is de vzw HAGOK (de Haachtse Geschied- en Oudheidkundige Kring) de grootste geschiedkundige vereniging in Vlaams-Brabant. HAGOK wil het verleden van de regio binnen de driehoek Mechelen - Aarschot - Leuven bestuderen en bij een breed publiek bekend maken. Daarnaast wil HAGOK binnen deze regio het historisch bewustzijn en de zorg voor het historisch patrimonium bevorderen.
  URL: http://www.hagok.be/
  Archieven
  Archiefnet
  Archiefnet is een zoekservice voor websites van archiefdiensten in binnen- en buitenland. Archiefnet wordt sinds 1995 dagelijks onderhouden. U kunt kiezen tussen de hoofdrubrieken Nederland, Vlaanderen, wereld en overig.
  URL: http://www.archiefnet.nl/

  Digitaal Stadsarchief Antwerpen

  De Rijksarchiefdienst (NL)
  Site van de Rijksarchiefdienst van Nederland met uitgebreide genealogie-sectie.
  URL: http://www.archief.nl/rad/
  Software
  Brother's Keeper
  OfficiŽle homepage van dit genealogieprogramma. BK is shareware, voor de meest recente versie betaal je wel zo'n $45. Naast Pro-Gen wordt ook BK gebruikt voor het beheer van de gegevens van het stamboomonderzoek naar de familie Poortmans.
  URL: http://www.bkwin.net/index.html

  Pro-Gen
  Pro-Gen is het genealogisch programma waarmee de gegevens van het onderzoek naar de familie Poortmans verwerkt worden. Pro-Gen kan ook u van dienst zijn bij uw hobby vanaf het onderzoek tot en met het maken van uw publicatie. Pro-Gen is gemaakt door Johan Mulderij en Dinant Scholte in 't Hoff. Het programma bestaat sinds 1989 en kent vele duizenden gebruikers. Op de site vindt u een demoversie die u kunt downloaden.
  URL: http://www.progen.nl/nlhome.htm

  Software page - How to make a digital family tree
  Opsomming van genealogische programma's waarmee u uw stamboom kunt verwerken.
  URL: http://www.anneveldt.com/gen/software.htm

  Vergelijkend overzicht van Nederlandstalige genealogische software
  Artikel op de Genealogie in BelgiŽ-site overgenomen uit PC-Koop, nr. 11, november 1996, een onafhankelijk blad voor de PC-gebruiker. Het geeft een helder vergelijkend overzicht van Nederlandstalige genealogie programma's en besluit met een conclusie betreffende het meest aanbevelenswaardige onder deze programma's.
  URL: http://users.skynet.be/sky60754/genealbe/gensoftware.htm
  Zoeken op het internet
  Family Search
  Zoeken in de records van The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints (Mormonen). Bezoek ook eens de nederlandstalige site: http://www.kerkvanjezuschristus.nl/home.htm.
  URL: http://www.familysearch.org/Eng/Search/frameset_search.asp

  Geneanet
  De opdracht van Geneanet bestaat erin de kracht van internet te gebruiken om een universeel repertorium van alle bestaande genealogische gegevens in de wereld samen te stellen, of ze nu via internet toegankelijk zijn of niet, gratis zijn of ervoor betaald moet worden. Ontdek hier of iemand reeds onderzoek naar uw familie verricht heeft.
  URL: http://www.geneanet.org


  | home | contact | info | sitemap | parenteel | geschiedenis | verspreiding | naam | onderzoek | links | varia | nieuws |

  © 2000-2002 Geert Poortmans